SaveLends nyheter april 2023

Vi lämnar en kall april bakom oss och hoppas att våren äntligen är här för att stanna! Här på SaveLend-kontoret har vi under månaden fokuserat stora delar av vårt arbete kring det villkorade förvärvet av Lunars P2P-verksamhet och de nya sparstrategierna som lanserades i slutet av förra veckan. Mer om det senare i mejlet men först följer den genomsnittliga avkastningen på utlånat kapital efter kreditförluster och avgifter, från maj 2022 till april 2023:

8,13 %

På grund av de nylanserade sparstrategierna kommer vi framöver inte att presentera en genomsnittlig avkastning för plattformen i sin helhet då olika strategier ger olika avkastning baserat på risk. Vi kommer därför att titta på avkastning per strategi istället, med undantag för strategi Frihet där valfriheten medför att en genomsnittlig avkastning saknar relevans.

Nedan kan du ta del av följande:

  • Sparstrategierna är lanserade - välkommen på webbinarium!
  • Bonus från insättningskampanjen i april
  • SaveLend i Penserpodden
  • Nya funktioner och förbättringar

Sparstrategierna är lanserade - välkommen på webbinarium

I början av april lanserade vi de efterfrågade sparstrategierna och det glädjer oss att så många valt att starta nya strategier sedan dess! Vi är mycket tacksamma för att ni hjälper oss att utveckla produkten och bli bättre. Utan er, inget oss! Läs om strategierna här.

Tisdagen den 16/5 kl 12:00 bjuder vi in till ett webbinarium där vi går igenom de olika sparstrategierna lite närmare. Du kan välja att delta live eller titta på det i efterhand då det också kommer att spelas in. Du har redan nu möjlighet att skicka in dina frågor genom att mejla till webbinarium@savelend.se

Webbinariet hålls av Olle Asplund som är vår Chief Product Officer och Victor Berulf, vår Head of Capital. Klicka här för att delta i webbinarium. 

Bonus från insättningskampanjen i april

Under april månad hade vi en insättningskampanj med  2 % i bonus på alla nettoinsättningar i SEK och EUR upp till 10 MSEK. Som utlovat betalas bonusen ut under nästa vecka. 

SaveLend i Penserpodden

SaveLend diskuterades i Penserpodden i slutet av april. Omkring 56 minuter in delar analytikern Hugo Lisjö med sig av sina uppdateringar och en hel del om förvärvet av Lunars P2P-verksamhet - lyssna här!

Nya funktioner och förbättringar

Den senaste månaden har techteamet främst fokuserat på lanseringen av sparstrategierna som inneburit en ny onboardingprocess och flera förändringar i gränssnittet. Utöver detta har det också genomförts buggrättningar och förbättringar av plattformens prestanda.