SaveLends nyheter juni 2022

Vi välkomnar juli och semestertider men innan vi går på ledighet så kommer här en uppdatering med de senaste nyheterna från oss!

För att bli än mer transparenta har vi beslutat att uppdatera den genomsnittliga avkastningen på sparplattformen de senaste 12 månaderna varje månad. Detta för att ni ska få ta del av så färska siffror som möjligt. 

Här kommer den genomsnittliga avkastningen på utlånat kapital efter kreditförluster och avgifter, från juli 2021 till juni 2022:

8,77%

Sedan det senaste månadsmejlet har vi släppt vår rapport för årets första kvartal. Den hittar ni här!

Här kan du ta del av följande:

  • Insättningsbonusen är utbetald
  • Ny institutionell investerare på sparplattformen
  • Testa vår nya sparkalkylator!
  • Nya funktioner och förbättringar

Insättningsbonusen är utbetald

Från den 17 maj till och med den 17 juni hade vi en insättningsbonus på alla nettoinsättningar för både nya och befintliga konton. Nu kan vi glatt meddela att alla som gjorde insättningar och uppfyllde kriterierna för bonus under den här perioden har fått sina bonusar utbetalda den 1 juli. Resultatet blev totalt 320 000 kr till våra sparare! Vi tackar så mycket för deltagandet!

Ny institutionell investerare

Vi har en ny institutionell investerare på sparplattformen! Den Hamburgbaserade räntespecialisten nordIX AG kommer att börja investera i krediter via SaveLends sparplattform. Den initiala investeringen, som förväntas ske under de inledande tre månaderna av samarbetet, uppgår till fem miljoner euro. Vi ser detta samarbete som ännu ett bevis på att vårt erbjudande är konkurrenskraftigt och attraktivt för både privatkunder och institutionella aktörer. Ta del av nyheten i sin helhet här 

Testa vår nya sparkalkylator!

Med hjälp av vår sparkalkylator som nu finns på vår hemsida kan du räkna på hur ditt sparande kan växa. Genom att ange startbelopp, månadsspar och den sparhorisont du tänker dig för ditt sparande kan du se hur ditt kapital utvecklas över tid utifrån den aktuella genomsnittliga avkastningen vi levererar på sparplattformen. Testa gärna att leka med månadsspar och sparhorisont för att se vilken stor skillnad ett kontinuerligt och långsiktigt sparande ger! Med i grafen finns också en jämförelse med hur kapitalet utvecklas om du låter det ligga på ett traditionellt sparkonto. Testa här!

Nya funktioner och förbättringar

Som vi tidigare nämnt så arbetar vi med att öppna upp för sparare från andra länder och dessa funktioner har införts under juni månad:
    • Finskt språkstöd och stöd för finska investerare på SaveLend.
    • Förberedande arbete och testning inför lansering av investeringsmöjligheter i EUR
    • Visuella förbättringar i gränssnittet och generella buggrättningar.

Vi har nu kommit så långt att det går att skapa din EUR-depå och ställa in SmartInvest för att bli en av de första att börja investera i EUR-krediter, så fort de inkommer till sparplattformen.

Har du stött på en bugg, eller saknar du en funktion som du tror många skulle nyttja? Hör av dig till oss på info@savelend.se!