SaveLends nyheter november 2022

Vi närmar oss slutet på ett minst sagt oroligt år ur ett omvärldsperspektiv, och med det kommer här vårt sista månadsmejl för 2022. För oss har det varit fortsatt stabilt men vi följer självklart utvecklingen noga och hoppas att nästa år blir ett bättre och ljusare år för alla! Här följer den genomsnittliga avkastningen på utlånat kapital efter kreditförluster och avgifter, från december 2021 till november 2022:

8,12 %

Nedan kan du ta del av följande:

  • Vår CEO och CFO intervjuade av Erik Penser om det tredje kvartalet
  • Investeringsgraden och avkastningen på plattformen
  • EUR-bonusen är utbetald
  • Nya funktioner och förbättringar

Vår CEO och CFO intervjuade av Erik Penser Bank om tredje kvartalet

Den 16 november släpptes vår rapport för det tredje kvartalet. Vår CEO Ludwig och vår CFO Jonas blev i samband med detta intervjuade av Erik Penser Bank. Lyssna gärna på intervjun här för att få en sammanställning om det tredje kvartalets utveckling, samt hur de ser på utvecklingen framöver. Själva kvartalsrapporten hittar du här!

Investeringsgraden och avkastningen på plattformen

Vi har på senare tid sett ett ökat intresse för att spara hos oss på SaveLend. Det vi hör är att många nya sparare söker ett stabilt kassaflöde som inte är relaterat till aktiemarknadens volatila svängningar. Det ökade inflödet av kapital har gjort att investeringsgraden har sjunkit något och vi vill därför påminna om att vår målsättning är att ligga över 95 % i genomsnitt. I slutet av månaden har vi flest återbetalningar i både kapital och ränta och därför är det vid den perioden som investeringsgraden bör vara som lägst.

För att inte behöva tacka nej till bra krediter behöver vi säkerställa ständig tillgång till utlåningsbart kapital. Därför ligger vår investeringsgrad aldrig på 100 %

Vi vill också påpeka att migreringen av Fixura och inom kort även av SKF ger fler möjligheter än någonsin till diversifiering. Detta gör att vissa sparare har valt att satsa på lägre avkastning med tillhörande risk, vilket kommer att påverka avkastningen på plattformsnivå framgent.

EUR-bonusen är utbetald

I oktober månad hade vi 1 % i insättningsbonus för alla EUR-insättningar. Detta för att fira en miljard kronor på sparplattformen, vilket vi uppnådde i september. Bonusen är nu utbetald och därmed vill vi tacka alla som var delaktiga. Skulle du ha några frågor kring EUR-insättningar är du som alltid varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst!

Nya funktioner och förbättringar

Som vanligt fortsätter arbetet med nya funktioner och förbättringar på vår sparplattform och den här månaden har vi flera punkter som vi vill lyfta:

  • Vi har uppdaterat utseendet på våra bonusnivåer - inga ändringar på själva nivåerna.
  • Nu är det möjligt även för våra EUR-investerare att bjuda in vänner via vår “Bjud-in-en-vän”-bonuslänk.
  • Sedan en tid tillbaka kan du svara på en enkät när du loggar in på ditt konto. Detta är för att din åsikt är viktig för oss! Enkäten ligger kvar fram tills årsskiftet och vi är mycket tacksamma för alla svar vi får in! 

Har du stött på en bugg, eller saknar du en funktion som du tror många skulle nyttja? Hör av dig till oss på info@savelend.se!

Tips! Skydda din privata identitet inför julhandeln

Till sist vill vi så här efter Cyber Security Month och inför julhandeln lyfta något som få känner till. Visste du om att idag kan vem som helst anmäla en adressändring för dig eller ändra din folkbokföringsadress till en ny adress?  Du kan alltså få en ny adress utan att själv göra ändringen och din post skickas därefter till den nya adressen utan din vetskap. Plötsligt har alltså din identitet tagits över av en bedragare. Väldigt enkelt. För att skydda dig ifrån detta kan du aktivera "Spärra obehörig adressändring" hos Skatteverket och "Adresslåset" hos Adressändring. Genom att aktivera dessa ser du till att det krävs inloggning med BankID för att kunna ändra din adress. Du får dessutom ett sms och e-post om någon skulle försöka göra en adressändring i ditt namn.