SaveLends nyheter december 2022

Vi vill börja med att tacka för det gångna året och önska dig ett gott nytt 2023! Vi ser tillbaka på ett oroligt år där sparande i krediter bevisat sin stabilitet och fortsatt att leverera genomsnittligt positiv avkastning varje månad, samtidigt som andra tillgångsslag backat. Här på SaveLend har vi nått viktiga milstolpar och rott i land många spännande projekt. Under rubriken Året som gått kan du läsa mer om vad vi jobbat med.

Här följer den genomsnittliga avkastningen på utlånat kapital efter kreditförluster och avgifter, från januari 2022 till december 2022:

8,12 %

I denna artikel kan du ta del av följande:

  • Året som gått
  • Breakit summerar året och lyfter fram vår aktie YIELD
  • Återkoppling kundenkät 2022
  • Nya funktioner och förbättringar 

Året som gått

Vi har haft ett produktivt 2022! Utöver att leverera positiv avkastning varje månad under året har vi även förvärvat Svensk Kreditförmedling, migrerat in ett stort antal kunder från Fixura samt tagit ett första steg mot att lansera risknivåer genom våra nya kredittyper Konsumentkrediter 80 % och Konsumentkrediter 100 %. Vi har gjort flera insatser för att öka transparensen och bli ännu mer användardrivna i vår utveckling. I början av året slöt vi avtal med Erik Penser Bank, som därmed blev den andra aktören att utföra uppdragsanalys på SaveLend Group. Vi har använt våra forum på Discord och Facebook för att ta del av era åsikter och utvecklat det inloggade läget med en formulärfunktion för att få veta mer om vad ni tycker och tänker kring plattformen och dess utveckling. Vi vill också passa på att tacka er så mycket för det engagemang ni bidragit med och alla bra förslag ni lämnat!

2022 har varit något av rekordens år för oss. Utöver att vi slagit rekord i nettoomsättning och antal fakturatransaktioner per kvartal har vi också förmedlat vårt hittills största lån, samt nått en rejäl milstolpe när vi passerade en miljard kronor på sparplattformen! Att detta sker i en tid när många andra aktörer på marknaden kommunicerar nettouttag och minskad aktivitet, gör oss än mer övertygade om att vi behöver nå ut ännu bredare med vårt budskap för att fler ska förstå vikten av att diversifiera sitt sparande. 

När vi blickar framåt mot 2023 ser vi ett spännande år framför oss där vårt huvudsakliga fokus kommer att ligga på produktutveckling och användarvänlighet, med målsättningen att göra vår sparplattform mer lättillgänglig och erbjuda fler möjligheter för dig som sparare! 

Breakit summerar året och lyfter fram våra aktie YIELD

Nyhetssajten Breakit, som bland annat skriver om entreprenörerna som förändrar näringslivet och bevakar årets börsnykomlingar, har än en gång gjort en summering av hur aktierna de följer har presterat under året. Denna gång inkluderades alla aktier i Stockholm som varit med från årets början, eftersom nykomlingarna lyst med sin frånvaro under det skakiga gångna året. Det gläder oss att läsa att vår aktie YIELD hamnar i topp på deras lista! Vi är mycket stolta över att fortsatt ha en stor överlappning mellan aktieägare och sparare på plattformen och vill tacka för att ni är med oss på resan. Du som är Breakit-prenumerant kan ta del av innehållet i sin helhet här

Om du är nyfiken på vår aktie YIELD hittar du mer information på savelendgroup.se eller hos Avanza och Nordnet.

Återkoppling kundenkät 2022

Som vi nämnde tidigare i detta mejl har vi ett spännande år framför oss med nya produkter och funktioner. Dessa utvecklas utifrån de resultat vi fick in från den kundenkät som genomfördes i slutet av året. De nya konsumentkrediterna med två olika risknivåer, som vi gick ut med i förra månaden, är ett utmärkt exempel på detta. I enkäten framkom att det finns ett stort antal sparare som önskar en mer stabil produkt, med lägre risk för kreditförluster till lägre avkastning. Det framkom också att det finns gott om sparare som önskar ta en större risk för möjligheten att nå högre avkastning, och det är utifrån detta som vi landat i beslutet att utveckla olika risknivåer.

Vi har också fått in en hel del feedback gällande användarvänligheten och tydligheten på plattformen. Med grund i det kommer vi att göra ett rejält omtag för att förenkla och förtydliga produkten, i hopp om att kunna tilltala allt fler sparare. Du som är en inbiten investerare och van att göra dina egna inställningar för att få precis den portföljsammansättning som du önskar kommer självklart att ha fortsatt möjlighet att göra det.

Än en gång, stort tack för ert engagemang och för att ni hjälper oss att bli bättre!

Nya funktioner och förbättringar

Utöver att skapa alternativ för olika risknivåer genom våra nya kredittyper Konsumentkrediter 80 % och Konsumentkrediter 100 %, som du kan läsa mer om här, har vi:

  • Förbättrat layouten av varje rubriksektion ("Min avkastning" osv.) i mobilläge.
  • Ändrat depåöversikten så att om man endast har EUR-depåer kommer standardvalutan på depåöversikten numera att vara EUR.