SaveLends nyheter december 2021

Julen närmar sig med raska steg och så även det nya året! Det betyder att det här blir årets sista nyhetsbrev. Med en snabb tillbakablick kan vi konstatera att det har varit ett väldigt spännande år med bl a börsnotering, nyförvärv, ny extern kreditförmedlare på investeringsplattformen, ny grafisk profil, plattform, hemsida och massa annat kul! 

Vi inleder som vanligt med den genomsnittliga 12 månatliga avkastningen på investerat kapital, denna siffra avser oktober 2020 till september 2021:

8,92 %

Avkastning på utlånat kapital efter kreditförluster och avgifter, från oktober 2020 till september 2021. Vår målavkastning är fortsatt 7 - 9 % men kan variera beroende på val av inställningar i SmartInvest.

Här hittar ni vår senaste kvartalsrapport för det tredje kvartalet (PDF-varning). 

Nedan kommer vi att titta närmare på följande:

  • Treyd - vår senaste externa kreditförmedlare
  • Insättningsbonus december ut
  • Nya funktioner och förbättringar

Treyd - vår senaste externa låneförmedlare

Som vi redan informerat om i början av månaden så lanserades Treyd som extern kreditförmedlare på vår investeringsplattform. Du som investerare får nu alltså tillgång till importfinansiering, en ny kredittyp på investeringsplattformen där kapitalet används till att frigöra rörelsekapital för snabbväxande importbolag. 

Målavkastningen för Treyds importkrediter är 7 - 8 % och beror på riskprofil. Genomsnittskrediten är 335 000 kronor och som investerare på vår plattform går du ihop med andra investerare för att tillsammans täcka kapitalbehovet, vilket också begränsar koncentrationsrisken i respektive kredit.

Så påverkar det dig:

  • Treyds importfinansiering läggs till som aktiv kreditförmedlare för alla investerare som i dagsläget har SBL Finans fakturaköp aktivt i SmartInvest.
  • Vill du inte investera i importkrediter från Treyd måste du logga in och välja bort Treyd ur din SmartInvest innan den första krediten ges ut, vilket sker som tidigast 24/12/2021.
  • Om du inte har SBL Finans fakturaköp aktiverat i SmartInvest måste du logga in och aktivera Treyd importkrediter i SmartInvest för att få möjlighet att ta del av investeringarna.
  • Treyds importfinansiering läggs till som aktiv kreditförmedlare för alla investerare som i dagsläget har SBL Finans fakturaköp aktivt i SmartInvest.
  • Vill du inte investera i importkrediter från Treyd måste du logga in och välja bort Treyd ur din SmartInvest innan den första krediten ges ut, vilket sker som tidigast 24/12/2021.
  • Om du inte har SBL Finans fakturaköp aktiverat i SmartInvest måste du logga in och aktivera Treyd importkrediter i SmartInvest för att få möjlighet att ta del av investeringarna

Du kan läsa mer om Treyd på vår hemsida!

Insättningsbonus december ut!

Vi vill påminna er om vår kampanj med insättningsbonus som gäller december ut. Passa på och gör en insättning nu och bli belönad med 1 % bonus (upp till 1000 kr bonus per konto). Insättningsbonusen betalas ut i januari, med villkoret att du har SmartInvest igång (med alla kreditgivare aktiva) till och med sista maj 2022. Läs mer om kampanjen här!

Nya funktioner och förbättringar

De senaste veckorna har vi jobbat vidare med förbättringar på plattformen. Här kommer ett antal roliga och hett efterfrågade nyheter som nu är på plats:

Ny ruta för att se bonusnivåer

Visste du att vi nyligen lanserat en uppdatering av vårt bonussystem? Istället för att endast kolla på hur många aktier du äger, är numera även ditt kapital på plattformen med och påverkar vilken bonusnivå du får. 

Du kan enkelt och smidigt se vilken bonusnivå du har, samt vad som krävs för att uppnå nästa bonusnivå genom att navigera till “Mitt konto”-menyn uppe till höger (på både desktop och mobile), samt expandera sektionen märkt “Investornivå”. Nedan hittar ni ett smakprov på hur det kan se ut:

Bronsbonusnivå

Läs mer om våra bonusnivåer i vår FAQ, som du hittar här!

Kom också ihåg att vi efter årsskiftet kommer vidareutveckla och se över våra olika bonusnivåer. 

Fler och bättre förklaringar!

I syfte att tydligare förklara hur vårt gränssnitt fungerar samt vad olika begrepp innebär har vi vidareutvecklat våra förklaringsrutor i det inloggade gränssnittet. I översiktsvyn hittar ni numera ( i ) symboler i varje ruta som, när den öppnats, visar en förklaring av alla termer som används i respektive ruta. 

Här under hittar ni några exempel på hur dessa förklaringar kan se ut:

FAQ2-1FAQ1

 

Annat smått och gott

  • Man kan numera se sin summerade avkastning i tillägg till per månad i avkastningsgrafen. Detta gör det mycket smidigare för dig som investerare att hålla koll på din historiska avkastning. 
  • Har du fått bonus under året för att du bjudit in en vän? Bra jobbat! Nu kan du se din intjänade bonus i graferna i “Avkastningsdetalj”-rutan längst ner i översiktsvyn.
  • Allmänna fixar och trixar som förgyller upplevelsen i vårt nya gränssnitt!

Gillar du det du ser? Eller är det kanske någon funktion du saknar? Berätta gärna det för oss genom att skicka ett mejl till marknad@savelend.se

Avslutningsvis

Det var allt för i år! Vi vill tacka för ditt förtroende och för att du vill vara med på vår tillväxtresa. Vi ser fram emot ett nytt händelserikt år med många nya mål i sikte!

Med önskan om en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Vänliga hälsningar, Ludwig Pettersson

VD på SaveLend