SaveLends nyheter februari 2024

Den 28 januari var en speciell dag för oss på SaveLend – vår 10-årsdag! Ett decennium av samarbete, utmaningar och framgångar som vi är otroligt stolta över. Som du säkert redan sett har vi för att fira detta dragit igång ett jubileumslotteri för er investerare. En lycklig vinnare kommer att få ett månadssparande från oss under hela 10 år!

Ludwig Pettersson frånträder som vd

Under de 10 år som verksamheten har bedrivits har Ludwig Pettersson, som även grundade bolaget, varit vår vd och med sin naturliga ledarstil och fantastiska driv byggt upp SaveLend Group till vad det är idag. Nu lämnar han positionen på grund av sjukdom och vår kommersiella chef Peter Balod tar över som tillförordnad vd.

Avkastning per strategi

Här följer den totala genomsnittliga avkastningen för Balanserad och Yield från juni 2023 till januari 2024. Sparstrategin Balanserad har under de åtta första månaderna levererat en genomsnittlig avkastning på 4,73 %. Yield har under samma period levererat en genomsnittlig avkastning på 5,45 %

Årsbesked och deklarationshjälp

Deklarationstiderna närmar sig och nu hittar du ditt årsbesked för 2023 under "Mitt konto" → "Rapporter" i det inloggade läget. I beskedet hittar du alla detaljer kring de transaktioner som skett på ditt konto under det gångna året. Kreditförluster är avdragsgilla så missa inte att dra av dessa för att på så vis få en bättre nettoavkastning för 2023. För dig som deklarerar i Sverige följer här en steg-för-steg guide av hur du deklarerar kreditförluster.

Du som bor utanför Sverige och har investeringar här, behöver anmäla intjänad ränta till skattemyndigheten i ditt land. 

Chans att vinna ett månadssparande i tio år!

Vi vill påminna om vårt jubileumslotteri där du har chansen att vinna 1 000 kr i månaden i hela 10 år! För att kvalificera dig till utlottningen behöver du se till att du har ett aktivt månadssparande med en dragning på minst 100 kr på en SEK-depå senast 28 februari. Väldigt enkelt! (villkoren).

Högt tryck på senaste fastighetsprojektet

Vi är glada över det stora intresset för våra projekt inom projektfinansiering. Vi var inte riktigt förberedda på den enorma responsen för vårt senaste projekt varav vi inte hann få ut något mejl vid lansering. Vi arbetar aktivt med att hitta lösningar för att förbättra vår kommunikation kring kommande projekt.

Frågor & Svar