SaveLends nyheter augusti 2023

Välkommen till höstens första nyheter! Hoppas att sommaren har varit fin trots ostadigt väder på många håll. Vi har en händelserik höst framför oss, hoppas att ni är lika taggade som vi!

Här kan du ta del av följande:

  • Rapportsläpp för det andra kvartalet
  • Vår CFO presenterade på Erik Penser Banks Temadag
  • Avkastning per strategi
  • Har du ett aktivt månadssparande?

Rapportsläpp för det andra kvartalet

Den 15 augusti släppte vi vår rapport för det andra kvartalet. Vi fortsätter mot lönsamhet och levererar positivt operationellt kassaflöde för andra kvartalet i rad. Kapitalet på plattformen ökade med hela 96 % YoY genom Lendify-förvärvet! Tillväxten fick högst tillfälligt stå tillbaka för långsiktighet. Att säkerställa en bra och stabil produkt för er som sparar hos oss är alltid högsta prioritet. Du hittar rapporten här och du kan också lyssna på vår Q&A klickar du här.

Du vet väl om att du kan komma upp i bonusnivå genom att äga SaveLend-aktier?

Vår CFO presenterade på Erik Penser Banks Temadag

Den 31 augusti höll vår CFO Jonas Ahlberg en bolagspresentation med efterföljande frågestund på Erik Penser Banks Temadag – SaaS & IT. Han svarade på frågor om det gångna kvartalet och om utvecklingen framöver. Här hittar du presentationen!
Bild 3

Avkastning per strategi

Sparstrategierna har nu varit aktiva i drygt tre månader och vi har äntligen lite statistik att dela med oss av gällande den genomsnittliga avkastningen per strategi! Här nedan presenteras grafer på den totala genomsnittliga avkastningen för Balanserad och Yield under juni, juli och augusti. Dessa grafer kommer att byggas på med avkastning månad för månad tills vi når ett år från lanseringen av strategierna. Därefter kommer vi som tidigare att kommunicera den genomsnittliga avkastningen per de senaste 12 månaderna. Då sparstrategierna är nya inkluderar graferna nedan enbart ett kvartal av ett år och vi kan konstatera att båda strategierna levererar inom kommunicerad målavkastning om 4–7 % för Balanserad och 6–10 % för Yield.

Avkastning - BalanseradAvkastning - YieldSparstrategin Balanserad har under de tre första månaderna levererat en genomsnittlig avkastning på 1,92 % och Yield har under samma period levererat en genomsnittlig avkastning på 2,45 %. Då strategierna fortfarande är väldigt nya har vi fortfarande begränsat med data att utgå ifrån men båda strategierna har startat i linje med förväntningarna och deras respektive målavkastning för helåret.

Har du ett aktivt månadssparande?

När det kommer till sparande är få saker så effektiva som långsiktighet och kontinuitet. Att månadsspara hos SaveLend där dina pengar sätts i arbete och ger ränta-på-ränta är ett utmärkt sätt att få dina pengar att växa!

Börja månadsspara

 

Form CTA