SaveLends nyheter februari 2023

Det är mycket på gång och häromveckan släpptes vår bokslutskommuniké för 2022. Siffrorna talar sitt tydliga språk, ett riktigt rekordår för oss! Att dessutom fortsätta leverera positiv avkastning trots en orolig omvärld pekar på en stabil produkt. Lyssna på intervjun med Erik Penser Bank nedan för att ta del av highlightsen från kommunikén.

Här följer den genomsnittliga avkastningen på utlånat kapital efter kreditförluster och avgifter, från mars 2022 till februari 2023:

8,04 %

Nedan kan du ta del av följande:

  • Intervju hos Erik Penser Bank med vår VD Ludwig
  • Toppbetyg i 4thWays PLUS rating
  • Förmedling av vår nya kredittyp SBL Finans Konsumentkrediter 100 % 
  • Nya funktioner och förbättringar

Intervju hos Erik Penser Bank med vår vd Ludwig

Vår vd Ludwig Pettersson gästade Erik Penser Bank för en sammanfattning av bokslutskommunikén för 2022. Det blev ett samtal om bland annat tillväxt, vad som drivit den kraftiga resultatökningen under kvartalet och hur SaveLend tänker kring kostnaderna framöver. Ta del av intervjun i sin helhet här!

Toppebetyg i 4thWays PLUS rating

4thWay, som är ett värderingsinstitut specialiserat på sparplattformar inriktade på krediter, har gått igenom SaveLends förmedlade krediter och validerat siffrorna vi presenterar. Betyget blev det högsta tänkbara, vilket vi är först att uppnå i Skandinavien. Vi är riktigt stolta över denna kvalitetsstämpel, som lyder:

“SaveLend has earned the 3/3 “Exceptional” 4thWay PLUS Rating, meaning investors can strongly expect to make positive returns,  even during a simultaneous severe recession and property crash.”

Förmedling av vår nya kredittyp SBL Finans Konsumentkrediter 100 %

I början av året informerade vi om att vi skulle bryta upp våra internt förmedlade konsumentkrediter i två nya kredittyper, SBL Finans Konsumentkrediter 80 % och SBL Finans Konsumentkrediter 100 %. Skillnaden mellan dessa är att SBL Finans Konsumentkrediter 80 % har en högre ränta och ett försäljningsavtal på 80 % av kreditens värde och SBL Finans Konsumentkrediter 100 % har en något lägre ränta och ett försäljningsavtal på 100 % av kreditens värde. Kredittypen SBL Finans Konsumentkrediter 80 % började förmedlas vid årsskiftet. SBL Finans Konsumentkrediter 100 % har varit synlig i SmartInvest sedan dess och nu kan vi med glädje meddela att dessa krediter har börjat förmedlas på sparplattformen och mottagits väl av en stor del av våra investerare som önskar en förutsägbar avkastning med mindre kreditförluster.

Nya funktioner och förbättringar

Utöver att skapa alternativ för olika risknivåer genom våra nya kredittyper Konsumentkrediter 80 % och Konsumentkrediter 100 %, som du kan läsa mer om här, har vi:

  • Förbättrat layouten av varje rubriksektion ("Min avkastning" osv.) i mobilläge.
  • Ändrat depåöversikten så att de sparare som endast har EUR-depåer får EUR som standardvaluta på depåöversikten.
  • Förbättrat portföljstatus. Nu visar vi försenade krediter uppdelat i olika "buckets".
  • Lanserat SaveLend Flex – en samlingsförmedlare som ger dig möjlighet att nå en högre investeringsgrad.