SaveLends nyheter september 2022

Den här månaden vill vi särskilt lyfta fram investeringsmöjligheter i EUR. Möjligheten att investera i EUR är något som vi smög igång med i somras men som vi nu lanserar på bred front. 

Men först följer den genomsnittliga avkastningen på utlånat kapital efter kreditförluster och avgifter, från oktober 2021 till september 2022:

8,72 %

I detta månadsmejl kan du ta del av följande:

  • Vi firar 1 000 000 000 med insättningsbonus
  • Hur fungerar EUR-insättningar?
  • Nya funktioner och förbättringar

Vi firar 1 000 000 000 kronor

Under september månad nådde vi en rejäl milstolpe – en miljard kronor på sparplattformen! Vi är både stolta och glada över att ha fått det förtroendet från er alla och vi kommer att fortsätta att kämpa på för att göra vårt sparerbjudande ännu bättre. 

För att fira denna milstolpe sparkar vi nu igång en period med insättningsbonus i EUR! Insättningar i EUR som görs mellan 7 oktober och 21 oktober 2022 kommer att belönas med 1 % i insättningsbonus upp till 1 000 EUR. För att få din bonus ska SmartInvest för EUR vara aktiverad fram till och med 1 mars 2023. Mer information och samtliga villkor hittar du här.

Hur fungerar EUR-insättningar?

EUR-insättningar fungerar likadant som SEK-insättningar. Det enda du behöver göra är att skapa en EUR-depå innan du gör din första insättning via banköverföring eller Trustly

Precis som SEK-depåer har varje EUR-depå sin egen SmartInvest med tillhörande inställningar. Då det är ett nystartat affärsområde för oss har vi ännu begränsade EUR-volymer och för tillfället endast en kredittyp (konsumentkrediter) tillgänglig att investera i. Vi jobbar på att lägga till fler EUR-kredittyper inom en snar framtid, så håll koll både på din EUR-depå och våra månadsmejl! Kom ihåg att läsa basfaktan om kredittypen innan du aktiverar den.

Du kan också göra uttag från din EUR-depå till ett SEK-bankkonto, din bank tar dock vanligtvis ut en växlingsavgift vid sådant uttag. En motsvarande bankavgift kan även uppkomma vid insättningar från ett SEK-bankkonto till en EUR-depå. Kontakta din bank för mer information kring växlingsavgifter.

Så här skapar du en EUR-depå:

    • Logga in på ditt konto
    • Navigera till depå-väljaren längst upp till höger på sidan
    • Klicka på “+”-knappen och välj “Lägg till depå”
    • Namnge depån och välj “EUR” som valuta
    • Klicka på knappen “Skapa ny depå”

Nya funktioner och förbättringar

Förutom att ha genomfört generella förbättringar och buggrättningar har vi även lanserat en ny depåöversikt, vilket vi är lite extra stolta över. Den nya depåöversikten är numera det första du ser när du loggar in på ditt konto. Du som har flera depåer kan nu välja att få en gemensam sammanställning på dessa, men du kan givetvis även kika på depåerna var för sig. Du väljer helt enkelt själv vilka depåer du vill visa! Se bild nedan:

Depåöversikt_SV