SaveLends nyheter maj 2022

Vi har klivit in i juni månad och sommaren står för dörren. Imorgon firar vi ett år på börsen, ett fantastiskt och händelserikt år med många viktiga framsteg! I övrigt bjuder börsen just nu på rejäl volatilitet till följd av det skakiga världsläget och vi gläds åt att vår sparplattform fortsätter att leverera enligt plan.

För att bli än mer transparenta har vi beslutat att uppdatera den genomsnittliga avkastningen på sparplattformen de senaste 12 månaderna varje månad. Detta för att ni ska få ta del av så färska siffror som möjligt. För april hann vi inte få ut siffran i månadsmejlet men den genomsnittliga avkastningen för plattformen maj 2021 till april 2022 landade på 8,75 %.

Här kommer den genomsnittliga avkastningen på utlånat kapital efter kreditförluster och avgifter, från juni 2021 till maj 2022:

8,19 %

Sedan de senaste neheterna har vi släppt vår rapport för årets första kvartal. Den hittar ni här!
I denna artikel kan du ta del av följande:

  • Vår VD Ludwig gästade Redeye 
  • Vi firar ett år på börsen med insättningsbonus!
  • Nya funktioner och förbättringar

Ludwig gästade Redeye

I slutet av maj gästade vår vd Ludwig Pettersson Redeye och Douglas Forsling för en genomgång av Q1-rapporten. Det blev ett samtal om att ställa om mot lönsam tillväxt, hur förvärven av Fixura och Svensk Kreditförmedling fortlöper samt vad Ludwig ser när han blickar framåt. Ta del av intervjun i sin helhet här.

Vi firar ett år på börsen med insättningsbonus!

Imorgon, den 9 juni 2022 firar vi ett år på börsen och självklart ska detta firas! Det gör vi med en insättningsbonus på 1 % på alla insättningar som görs från 17 maj till och med 17 juni 2022 (upp till 100 000 kr i bonus för hela perioden). 

Insättningsbonusen gäller för både nya och befintliga konton och betalas ut till din primära SaveLend-depå i månadsskiftet juni-juli 2022.

För att få bonusen ska SmartInvest vara igång (med alla kreditförmedlare aktiva) till och med sista september 2022. Om du stänger av SmartInvest under denna period kommer din bonus retroaktivt att tas tillbaka.

Nya funktioner och förbättringar

Den senaste månaden har vårt arbete med att öppna upp för sparare från andra länder fortgått, bland annat genom:

    • Språkval som görs i gränssnittet sparas på din profil och har inverkan på den kommunikation som skickas till dig. Du kan närsomhelst välja att byta språk i menyn “Mitt konto”. 
    • Förberedande arbete för att kunna erbjuda spardepåer i andra valutor, inledningsvis EUR.
    • Inom kort även lansera stöd för finska på plattformen.  

Till ovan tillkommer även allmänt smått och gott i form av buggfixar och finputs av gränssnittet. Har du stött på en bugg, eller saknar du en funktion som du tror många skulle nyttja? Hör av dig till oss på info@savelend.se