SaveLends nyheter september 2023

Det är återigen dags för vår månatliga uppdatering! September var en tuff månad för världsmarknaderna, såväl aktiemarknaden som råvarumarknaden gick ner. Här på SaveLend levererade vi ännu en positiv månad sett till den genomsnittliga avkastningen och våra sparstrategier Balanserad och Yield rullar på. Mer om det längre ner där du även kan ta del av följande:

Här kan du ta del av följande:

  • Avkastning per strategi
  • Peer2Peer Finance Awards 2023
  • Vidareförsäljningsavtal för EUR konsumentkrediter

Avkastning per strategi

Här nedan presenteras grafer på den totala genomsnittliga avkastningen för Balanserad och Yield under juni, juli, augusti och september. Dessa grafer kommer att byggas på med avkastning månad för månad tills vi når ett år från lanseringen av strategierna. Därefter kommer vi som tidigare att kommunicera den genomsnittliga avkastningen per de senaste 12 månaderna. 

Då sparstrategierna fortfarande är nya inkluderar graferna nedan enbart ett tertial av ett år och vi kan konstatera att båda strategierna levererar inom kommunicerad målavkastning om 4–7 % för Balanserad och 6–10 % för Yield.
Avkastning Balanserad

 

Avkastning YieldSparstrategin Balanserad har under de fyra första månaderna levererat en genomsnittlig avkastning på 2,42 %. Yield har under samma period levererat en genomsnittlig avkastning på 3,07 %.

Peer2Peer Finance Awards 2023

Peer2Peer Finance Awards är ett evenemang där man lyfter och firar framgångarna inom P2P branschen. I år äger den rum den 12 december i London och vi är väldigt glada över att vara med bland de tävlande för det prestigefyllda priset P2P Lending Platform of the Year. Vi ser med spänning fram emot resultatet! Här hittar du de tävlande.

Vidareförsäljningsavtal för EUR konsumentkrediter  

Konsumentkrediter i euro utgivna av Fixura Ab Oy omfattas sedan den 1:a oktober av ett vidareförsäljningsavtal. Det innebär att berättigade förfallna krediter säljs av till 65 % av deras nominella värde. Du som investerare behöver därmed inte invänta en lång inkassoprocess utan får istället tillbaka delar av din ursprungliga investering som då kan återinvesteras direkt i nya krediter.