SaveLends nyheter maj 2024

Ännu en månad har passerat och våren verkar äntligen vara här!

Vi har rullat ut vår lanseringskampanj för fasträntekontot SaveLend Fast och det är glädjande att se att så många av er tycker att produkten är spännande och hör av er med frågor och funderingar.

Under april hölls som vanligt årsstämma i SaveLend Group och i år berikades styrelsen med en ny ledamot, Rune Pettersson. Rune är jurist och har arbetat många år inom patenträtt, samt pappa till vår tidigare vd och grundare Ludwig Pettersson. Vi är mycket glada över att få in Rune på resan!

Ännu en glad nyhet är att styrelsen har utsett Peter Balod till ordinarie vd för SaveLend Group efter en stark och förtroendeingivande insats som tillförordnad vd sedan början av februari. Peter har över tolv års erfarenhet från bank och finans där han innehaft roller som CMO på Svea Ekonomi, Country Manager på Mash och vd för Bigbank AS svenska filial. Utöver den gedigna arbetserfarenheten har Peter en kandidatexamen i företagsekonomi och en master i marknadsföring från Stockholms universitet. På fritiden umgås han helst med familjen eller spöar sina vänner i innebandy.

Tre snabba med Peter!

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det är väldigt mycket som är bra vilket gör det svårt att välja en sak, så jag väljer två. Först och främst är det nog känslan att ingenting är omöjligt. Bolaget har gjort en imponerande resa hittills, men jag tror ändå att vi bara har sett början. Det andra är alla otroligt kompetenta och drivna kollegor som jag har äran att jobba med varje dag.

Vad ser du mest fram emot under 2024?

– Lönsamhet för koncernen och att, genom en ännu tydligare kundorientering, skapa stabil och hög avkastning till alla våra investerare, vilket i sin tur leder till en ökad tillströmning av nya sparare och kapital på plattformen.

Vad kan vi förvänta oss att du bidrar med på SaveLend Group?
– Jag hoppas kunna bidra med att skapa en stabilitet och ett fokus som jag tror är viktigt för att nå koncernens långsiktiga mål. Dessutom så hoppas jag att kunna utmana och stötta mina kollegor både operativt och strategiskt genom mina erfarenheter från tidigare uppdrag.

Avkastning per strategi

Här följer som vanligt den genomsnittliga avkastningen för Balanserad och Yield, denna gång från juni 2023 till april 2024. Sparstrategin Balanserad har under de elva första månaderna levererat en genomsnittlig avkastning på 6,54 %. Yield har under samma period levererat en genomsnittlig avkastning på 7,45 %.

Träffa oss över en kaffe!

Under april månad har vi gett oss ut med vår kaffevagn i centrala Stockholm för att prata sparande över en kopp gratis kaffe. Det är ett väldigt trevligt sätt för oss att ta del av era tankar och funderingar kring sparande samtidigt som det är ett bra tillfälle för er att träffa oss. Följ oss på Instagram för att hålla dig uppdaterad om när och var vi dyker upp nästa gång!

Bearbetning av hemsidan

Vi planerar att inom en snar framtid uppdatera vår hemsida. Vi skulle därför väldigt gärna vilja höra din åsikt kring hur vi kan förbättra innehållet. Är det någon information du saknar eller något du tycker kan förtydligas? Hör gärna av dig med dina tankar och förslag!