SaveLends nyheter oktober 2021

Ännu en månad, ännu ett investerarbrev fyllt med spännande nyheter och viktig information till dig som investerare på vår investeringsplattform. Som alltid börjar vi med de senaste siffrorna för plattformens genomsnittliga 12 månatliga avkastning på investerat kapital, som är från juli 2020 till juni 2021:

10,07 %

Som alltid är du välkommen att läsa våra kvartalsrapporter för mer detaljerad information om plattformens avkastning, utveckling med mera. Den senaste kvartalsrapporten är för årets andra kvartal och återfinns här (PDF).

Nedan kommer följande agendan:

  •  Hjälp oss att hitta utvecklare och få en stor belöning
  •  Hög investeringsgrad på plattformen
  •  Direktinsättningar är snart här
  •  Nya funktioner och förbättringar

Hjälp oss att hitta utvecklare!

Nu när hösten är igång sätter vi fart igen med våra rekryteringar, och vi behöver din hjälp! Vi rekryterar flera spännande roller, men den hetaste potatisen just nu är vår jakt efter fler duktiga utvecklare. 

Är det kanske du som är en stjärna på att koda? Eller är din kusins pojkväns syster en riktig frontend-ninja? Tipsa oss och få en bonus på 30 000 kr* till din SaveLend-depå om ditt tips blir anställd!

Läs mer om rollerna vi söker här:

Frontend utvecklare: https://savelend.teamtailor.com/jobs/1364340-frontend-utvecklare-react

Fullstack utvecklare: https://savelend.teamtailor.com/jobs/850735-systemutvecklare-savelend

* SaveLend betalar 30 000:- brutto, samt ansvarar för att betala in skatt och arbetsgivaravgifter på bonusen.

Direktinsättningar snart är här!

På tal om engångsinsättningar, visst vore det kul att kunna göra en spontan direktinsättning när läget känns rätt? Nu är det snart möjligt!

Inom kort lanserar vi direktinsättningar med hjälp av vårt tidigare nämnda samarbete med Trustly. Väl lanserat kan du enkelt och smidigt starta en direktinsättning genom att logga in på ditt SaveLend-konto, navigera till “Överföringar”, klicka på “Gör en insättning”, välja Trustly och därefter följa instruktionerna. 

Notera att minimigränsen för en direktinsättning i dagsläget är satt till 1 000 kronor. För er som gillar banköverföringar kommer detta såklart också vara möjligt även i fortsättningen, och då såklart utan några minimigränser.

Fler nya funktioner och förbättringar

Den senaste månaden har vi tagit emot förslag på förbättringar och detaljerad återkoppling från er angående funktioner som ni gillar eller saknar - bland annat innefattar detta:

  • En mer konsekvent användning av färger i grafer och tabeller i syfte att bli tydligare samt skapa en mer enhetlig känsla i gränssnittet.
  • Tydligare översikt för SmartInvest. “Investerar jag nu?” är en fråga som vi inte vill att ni ska behöva ställa er och som snart kommer vara ett minne blott.
  • “När kommer jag att få mina återbetalningar?” var också en fråga som många av er önskade att gränssnittet kunde visa tydligare. Den pucken är något större än de ovanliggande punkterna, men vi hoppas kunna dela mer information om detta inom en månad eller så. 
De två första punkterna i ovan lista kommer ni att kunna se i gränssnittet inom kort, sannolikt inom en vecka, medans den tredje är mer komplex och kräver lite mer tid. 

Utöver ovan något större ändringar har vi även polerat flera delar av investeringsportalen i vår kontinuerliga resa mot ett användarvänligt, stabilt och attraktivt gränssnitt. Till exempel är det nu möjligt att logga in med hjälp av din e-postadress och lösenord (såklart i kombination med tredjepartsautentisering) och upplevelsen för nya investerare har sett sig en rejäl makeover: 

Nya onboardingvyn