Cirkulär ekonomi gynnar alla

Cirkulär ekonomi står i kontrast till den traditionella modellen där produkter tillverkas, används och sedan slängs. Istället handlar det om att hålla resurser i omlopp så länge som möjligt. Det innebär att designa produkter som kan repareras, uppgraderas eller återvinnas, vilket maximerar värdet av varje resurs och gynnar både konsumenter och företag. Här är fem tips för dig som vill leva mer cirkulärt:

Köp medvetet

Välj produkter som är hållbart tillverkade, reparerbara och återvinningsbara. Undvik engångsprodukter och överväg att köpa begagnade eller återvunna varor.

Ge bort istället för att slänga

Det finns många grupper på sociala medier där du kan ge bort eller ta emot begagnade saker som möbler och kläder. Om du har saker du inte längre använder kan de vara till nytta för någon annan. Biståndsorganisationer och second hand-butiker tar också gärna emot saker i gott skick.

Återanvänd och omvandla

Ge nya liv åt det du redan har. Gamla kläder kan bli till accessoarer, burkar kan användas för förvaring och mycket mer.

Stöd cirkulära företag

Handla från företag som har en cirkulär affärsmodell och erbjuder tjänster som återvinning, reparation eller återanvändning av produkter.

Delta i delningsekonomin

Låna, hyr eller dela saker istället för att äga allt själv. Det kan vara verktyg, bilar eller andra resurser. Om du äger din bostad, bil eller båt, finns det plattformar som hjälper dig att hyra ut dem när du inte använder dem, vilket bidrar till det cirkulära kretsloppet.

SaveLend och cirkulär ekonomi

Även om cirkulär ekonomi inte är kärnan i vår affärsidé på SaveLend, ser vi vikten av att främja samspel mellan människor och resurser. Genom vår sparplattform kopplar vi samman tillgång och behov genom att finansiera krediter till både privatpersoner och företag med dina investeringar.

Vi hoppas att du finner inspiration i dessa tips och att du fortsätter att njuta av september. Tveka inte att kontakta vår support om du har några frågor – vi finns här för att hjälpa dig.