SaveLends nyheter maj 2023

Vi blickar tillbaka på en varm och härlig maj med högt tempo.

Nedan kan du ta del av följande:

  • Highlights från vår senaste kvartalsrapport
  • Insättningsbonusen är utbetald
  • Webbinarium om sparstrategierna
  • Nya funktioner och förbättringar

Vanligtvis brukar vi börja med att presentera en genomsnittlig avkastning på plattformen men på grund av de nylanserade sparstrategierna gör vi inte det längre då olika strategier ger olika avkastning baserat på risk. Vi kommer därför att titta på avkastning per strategi istället, med undantag för strategi Frihet där valfriheten medför att en genomsnittlig avkastning saknar relevans. Då sparstrategierna ännu inte varit aktiva i en månad finns det i nuläget ingen avkastningsstatistik att dela. Första tillfället vi gör detta blir därför efter sommaren. Din egen avkastning uppdateras naturligtvis som vanligt.

Highlights från vår senaste kvartalsrapport

Den 16 maj släppte vi vår rapport för årets första kvartal. Vi växte 50 % jämfört med samma period föregående år och levererade en EBITDA på 4,5 MSEK. Vår omställning mot lönsam tillväxt har verkligen börjat ge resultat. Både den genomsnittliga nettoavkastningen och kreditförlusterna höll sig på en stabil nivå under kvartalet, trots en rörlig omvärld och påfrestande ekonomisk situation för många. 

Investeringsgraden låg vid utgången av kvartalet på 95 % och precis som tänkt hjälper kreditförmedlaren Flex, som lanserades under kvartalet, till med att hålla balansen vad det gäller tillgång av kapital och bra investeringsmöjligheter på sparplattformen. Här kan du lyssna på vår Q&A för mer detaljerad information om det gångna kvartalet. 

Insättningsbonusen är utbetald

Bonusen från vår insättningskampanj på 2 % är utbetald! Du kan se din bonus i det inloggade läget under fliken Depåöversikt -> Avkastningsdetaljer -> Andra inkomster, eller under fliken Innehav -> Transaktioner. Stort tack till alla som deltog i kampanjen!

Webbinarium om sparstrategierna

I mitten av maj bjöd vi in till webbinarium om våra nylanserade sparstrategier. Tack för visat intresse och för alla frågor! Nu finns en inspelning tillgänglig för dig som missade tillfället eller vill se det igen. Till webbinarium.

Nya funktioner och förbättringar

Den senaste månaden har techteamets fokus legat på att förbereda inför migreringen av Lunars P2P-kunder till SaveLends sparplattform. Migreringen är planerad att ske under sommaren. Utöver detta har det också genomförts buggrättningar och förbättringar av plattformens prestanda.