SaveLends nyheter juni 2023

Vi är mitt i sommaren vilket innebär semestertider för de flesta och snart även för oss här på SaveLend-kontoret. Våra senaste nyheter innan vi tar ett litet semesteruppehåll är följande:

  • Godkännande från danska Finanstilsynet
  • Migrering av Lunar investerare
  • Höjd ränta på SBL Konsumentkrediter 80 %
  • Nya funktioner och förbättringar

Godkännande från danska Finanstilsynet

Den 7 juni fick vi glädjande nyheter! Då kom nämligen beskedet om att danska Finanstilsynet, Danmarks motsvarighet till den svenska Finansinspektionen, godkände SaveLends förvärv av Lunar Bank A/S P2P-verksamhet. Det innebar att det villkor som låg till grund för affären var uppfyllt och att förvärvet kunde genomföras enligt plan.

Migrering av Lunar-investerare

Den 12 juni migrerade vi totalt runt 24 000 Lunar investerare till SaveLends sparplattform. Det har varit ett stort projekt som i det stora hela har gått väldigt bra. Men detta är inte slutet på processen utan vi fokuserar hårt på att utveckla nya funktioner för de migrerade depåerna.

Höjd ränta på SBL Konsumentkrediter 80 %

Redan i april höjde vi räntan på "SBL Konsumentkrediter 80 %" och "SBL Konsumentkrediter 100 %" då vi förutspådde att Riksbanken skulle höja referensräntan i juli. På så vis gav vi dig som investerare en högre ränta i förskott, för att förekomma Riksbankens räntehöjning och balansera inflationen bättre.

Mot bakgrund av att Riksbanken justerade referensräntan den 3 juli höjde vi, från och med den 4 juli, räntan ytterligare för dig som investerar i "SBL Finans Konsumentkrediter 80 %" med 0,70 procentenheter, från 15 % till 15,70 %.

Nya funktioner och förbättringar

Funktionalitet vi arbetade med i juni:

  • Automatiska överföringar av oinvesterat kapital mellan depåer som lanserades i slutet av månaden.
  • Förbättringar för migrerade Lunar depåer.

För närvarande håller vi också på att utveckla ett förbättrat gränssnitt på SaveLends plattform som är mer användarvänligt. 

Vi analyserar noggrant all feedback som erhållits och först och främst utvecklar vi den funktionalitet som våra kunder önskar mest. Det är därför det är så viktigt för oss att ni fortsätter att skicka oss förfrågningar och svara på våra enkäter.