SaveLends nyheter augusti 2022

Hoppas att du har haft en skön sommar och är lika laddad inför hösten som vi!
Vi har jobbat på under sommaren med flera stora projekt, bland annat migreringen av investerare från Fixura till SaveLends sparplattform och uppgraderingen av vår faktureringsplattform. När vi nu kliver in i hösten har vi alla förutsättningar på plats för att både ta emot EUR-investerare på sparplattformen och nya storkunder på faktureringsplattformen.

Här kommer den genomsnittliga avkastningen på utlånat kapital efter kreditförluster och avgifter, från september 2021 till augusti 2022:

9,04 %

Här kan du ta del av följande:

  • Highlights från senaste kvartalsrapporten
  • Intervju med vår CFO och CPO på Erik Penser Banks bolagsdag
  • Nya funktioner och förbättringar

Highlights från senste kvartalsrapporten 

Den 22 augusti släppte vi vår rapport för det andra kvartalet. Om vi sammanfattar kvartalet kort så är de viktigaste händelserna nya rekord i såväl kapital på plattformen som antal fakturatransaktioner, ingånget samarbetsavtal med räntespecialisten nordIX AG och lönsam tillväxt för faktureringsplattformen. Vi har också slagit nytt rekord i nettoomsättning och kvartalets tillväxt landade på 65,6 % jämfört med samma period föregående år. 

Investeringsgraden har varit hög under kvartalet, i genomsnitt har 97 % av allt kapital varit utlånat. Detta är ett resultat av en rejäl ökning i förmedlat kapital under kvartalet, då hela 356 miljoner kronor har satts i arbete för att generera avkastning.

Det glädjer oss mycket att se att ni är många som har utökat ert sparande hos oss under perioden!

CFO Jonas och CPO Olle medverkade på Erik Penser Banks bolagsdag

Den 24 augusti anordnade Erik Penser Bank en bolagsdag där SaveLend Group bjöds in att medverka. Vi skickade vår CFO Jonas Ahlberg och vår CPO Olle Asplund för att berätta om var vi står idag och vart vi är på väg. Du kan ta del av intervjun i sin helhet här!

Vill du säkerställa att du alltid får information om när SaveLend förekommer i olika sammanhang – följ oss på sociala medier!

Nya funktioner och förbättringar

Vi fortsätter arbetet med att öppna upp för sparare från andra länder och har också gjort en del förbättringar för nya och befintliga investerare. Här kommer en sammanställning av dessa:
      • Förberedande arbete för att möjliggöra tyska investerare på SaveLend.
      • Förbättringar av finska översättningar.
      • Prestandaförbättringar.
      • Diverse UI/UX förbättringar i SaveLend-gränssnittet.