SaveLends nyheter januari 2022

Tiden rusar iväg och med januari månad i ryggen är det dags för årets första investerarbrev. Vi har ett händelserikt år framför oss och hoppas att ni är lika taggade som oss på allt som komma skall! 

Vi inleder som vanligt med den genomsnittliga avkastningen på investerat kapital:

8,92 %

I genomsnittlig avkastning per månad på utlånat kapital efter kreditförluster och avgifter,
från oktober 2020 till september 2021. Vår målavkastning är fortsatt 7-9 % och avkastningssiffrorna 
uppdateras när vi går ut med nya kvartalsrapporter.

Här kommer vi att titta närmare på följande:

  • Förvärv av Svensk Kreditförmedling
  • Thorén Tillväxt storägare i SaveLend Group
  • Har du sett vår FAQ?
  • Nya funktioner och förbättringar

Förvärv av Svensk Kreditförmedling

Vi är riktigt glada att kunna berätta att vi har ingått ett avtal om förvärv av Svensk Kreditförmedling, ett lönsamt företag som arbetar med att förmedla investeringsmöjligheter och kapital.

Genom denna affär säkrar vi upp inflödet av fastighetskrediter, och bäddar för att utöka volymen av dessa på vår plattform. För er befintliga sparare på plattformen blir det initialt ingen förändring, då dessa krediter redan sedan tidigare varit tillgängliga på plattformen, tack vare ett samarbete med Svensk Kreditförmedling. Däremot kommer deras kunder nu få tillgång till hela vårt diversifierade sparerbjudande, efter att tidigare endast haft tillgång till ett begränsat inloggat läge.

En del av målet med detta är är att utbudet av investeringsmöjligheter i fastighetsrelaterade projekt ska öka över tid. De utökade volymerna, tillsammans med ett kontinuerligt ökande kapital på plattformen, ska ge en än mer stabil produkt samt hjälpa till att hålla investeringsgraden uppe. Förvärvet är villkorat av beslut på en extra stämma, och planerat tillträdesdatum är 1 mars.

Thoren Tillväxt storägare i SaveLend Group

I samband med förvärvet av Svensk Kreditförmedling beslutade styrelsen i SaveLend Group om en riktad emission till Thoren Tillväxt som en del av finansieringen. Vi är glada för detta utökade förtroende från Thoren Tillväxt som efter att vid sommarens börsnotering stått för den största investeringen nu utökar sitt innehav i SaveLend Group, och blir en av våra storägare. Vi ser det som positivt för oss med en långsiktig, strategisk storägare vilka kan bidra positivt till vår fortsatta expansion. Orsakerna till denna avvikelse från företrädesrätten är främst tids- och kostnadseffektivitet i fråga om att kunna slutföra affären med Svensk Kreditförmedling och därmed kunna fortsätta att leverera på den affärsstrategi och de finansiella mål som kommunicerats.

Har du sett vår FAQ?

Ni vet väl om att vi har en omfattande FAQ på vår hemsida som vi kontinuerligt uppdaterar med mer information och fler frågor när det efterfrågas. Vi har t ex nyligen uppdaterat sektionen kring Kreditförluster, det hittar ni här!

Nya funktioner och förbättringar

Under januari har fokus legat på att planera för året, varför det inte har lanserats så många konkreta funktioner. I vår roadmap för 2022 hittar vi mängder av spännande funktioner och möjligheter som vi kommer att berätta mer om när de närmar sig lansering, men här under har vi listat två funktioner som vi jobbar på i dagsläget::

  • App!
    Användarupplevelsen av vårt gränssnitt är en högt prioriterad punkt för oss - och näst på vår förbättringsresa ligger lanseringen av en PWA, så kallad ‘progressive web app’. Detta är inte en applikation som man tankar hem från Apple Store respektive Google Play, utan installeras direkt från webbläsaren med hjälp av en knapp på vår hemsida. När applikationen väl är installerad kommer du att kunna starta SaveLend som vilken annan app som helst.

    Mer information om vilka enheter som har stöd för vår app kommer vid ett senare tillfälle!
  • Automatiserad bokföring för företag
    Parallellt med vårt fokus att bättra den övergripande användarupplevelsen jobbar vi också med att underlätta för våra företagsinvesterare. Därför jobbar vi just nu på en bokföringsfunktion som företag kan nyttja sig av för att få ut en skl. SI-fil att använda vid bokföring.

    Även här kommer vi gå ut med mer information när vi närmar oss lanseringen!