SaveLends nyheter mars 2022

Vi lämnar mars månad bakom oss och kliver in i april och mot ljusare tider — och förhoppningsvis även ett ljusare Europa. Det fruktansvärda kriget i Ukraina lämnar ingen oberörd och det har resulterat i en avvaktande och osäker omvärld. För plattformens del har vi ännu inte sett några direkta effekter och vi följer såklart utvecklingen noga. En stigande ränta kan komma att påverka betalningsförmågan hos låntagarna, och vi arbetar därför proaktivt med att monitorera lånen och justera våra kreditmallar vid behov.

Här kommer, som alltid, den genomsnittliga avkastningen på investerat kapital:

8,19 %

I genomsnittlig avkastning per månad på utlånat kapital efter kreditförluster och avgifter, från januari 2021 till december 2021. Vår målavkastning är fortsatt 7-9 %. Avkastningssiffrorna uppdateras när vi går ut med nya kvartalsrapporter.

Nedan kommer vi att titta närmare på följande:

  • Slutfört förvärv av Svensk Kreditförmedling
  • Uppdragsanalys av Erik Penser Bank
  • Nya funktioner och förbättringar

Slutfört förvärv av Svensk Kreditförmedling

Tidigare i år ingick vi i ett avtal om förvärv av Svensk Kreditförmedling. Nu är förvärvet slutfört och tillträdesdatumet var den 1 mars. 

För er befintliga sparare blir det initialt ingen förändring, då dessa fastighetskrediter redan varit tillgängliga på plattformen sedan en tid tillbaka. Förvärvet medför dock att vi säkrar upp inflödet av fastighetskrediter till plattformen. SKF erbjuder två kredittyper, projektfinansiering och hyresfastigheter. Något som är bra att känna till med projektfinansieringen är att den ofta har lite längre löptider och att avkastningen utbetalas i sin helhet i samband med att lånet återbetalas. Man ser därmed ingen avkastning på månadsbasis på sitt konto för dessa typer av krediter, utan istället kommer allt på en gång när lånet löper ut.

Läs mer om förvärvet här!

Avtal om uppdragsanalys med Erik Penser Bank

Vi har ingått ett samarbete om uppdragsanalys med Erik Penser Bank som i onsdags den 6 april publicerade sin initieringsanalys av SaveLend Group. Vi strävar alltid efter transparens och att göra det enkelt för befintliga och potentiella aktieägare att följa Bolaget och dess utveckling, något som vi bedömer att samarbetet med Erik Penser Bank bidrar till. Det ger oss även en möjlighet att nå ut i deras nätverk vilket vi tycker är ett bra komplement till det nätverk vi når via samarbetet med Redeye. Eftersom vi har konstaterat att vi har en stor överlappning mellan aktieägare och sparare på plattformen ser vi också att detta är ett bra sätt att få fler att få upp ögonen för att spara i krediter.

Du hittar analysen här!

Nya funktioner och förbättringar

Utöver alla löpande fixar och förbättringar som sker under huven på plattformen har vi under mars månad dessutom lanserat ett par hett efterfrågade funktioner!

Först ut har vi den nya summeringsvyn i Avkastningsdetaljer där du numera kan välja om du vill se grafen summerad eller uppdelad per transaktionstyp. Du växlar mellan de olika lägena med hjälp av pil-ikonen uppe till höger i Avkastningsdetalj-fönstret.

Avkastningsdetaljer

Vi har dessutom lagt till ett gäng kvalitetsförbättringar som var för sig kanske inte upplevs som så omfattande, men som tillsammans representerar en ansenlig del av de förbättringar som efterfrågats av er!

  • De olika tabellerna som redovisar insättningar, uttag och överföringar mellan depåer har nu fått en summerande siffra längst upp för att möjliggöra en överblick av ens in-och-utflöden till plattformen.
  • Vi har introducerat möjligheten att exportera CSV-filer av transaktionslistan.
  • Sist men inte minst har vi ändrat så att det laddas in 50 transaktioner respektive krediter istället för 20 när man klickar på “visa fler” i kredit- och transaktionsvyerna.